Nieuws

Studie: kinderen uit kansarme gezinnen bereiken eerder de puberteit

Studie: kinderen uit kansarme gezinnen bereiken eerder de puberteit


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Heeft onze thuisomgeving invloed op het begin van de puberteit?
De puberteit is voor veel jongeren en hun ouders zeker een moeilijke tijd. De jongeren testen steeds vaker hun grenzen en dat leidt vaak tot geschillen en problemen. Onderzoekers hebben nu ontdekt dat kinderen uit kansarme huishoudens eerder de puberteit lijken te bereiken. De getroffenen lijden vaak ook op latere leeftijd aan een slechtere gezondheid.

De onderzoekers van het Murdoch Children's Research Institute (MCRI) ontdekten dat kinderen uit kansarme huishoudens eerder de puberteit bereiken. De artsen publiceerden de resultaten van hun onderzoek in het vakblad "Pediatrics".

Steeds meer kinderen komen vroeg in de puberteit
Toen jongens opgroeiden in achtergestelde huishoudens, hadden ze vier keer zoveel kans om vroeg of tien of elf jaar de puberteit te bereiken. De experts hadden nog steeds twee keer zoveel kans op meisjes dan meisjes uit normale huishoudens, leggen de experts uit. De factoren die kunnen leiden tot vroege puberteit worden de laatste jaren steeds vaker besproken omdat steeds meer kinderen de puberteit op jongere leeftijd bereiken dan voorgaande generaties.

Wat zijn de tekenen van vroege puberteit?
De onderzoekers van het Murdoch Children's Research Institute hebben meer dan 3700 kinderen onderzocht voor hun studie. De experts wilden nagaan of sociale invloeden een rol spelen in de puberteit. Aan de ouders van de deelnemers werd gevraagd te letten op tekenen van puberteit tussen acht en negen jaar en tussen tien en elf jaar. Deze omvatten bijvoorbeeld een groeispurt, de groei van schaamhaar en huidveranderingen. Bij meisjes komt ook borstgroei voor en begint de menstruatie. Bij jongens zal de stem dieper worden en zal het eerste gezichtshaar groeien, zeggen de onderzoekers.

Hoeveel vergroot een kansarme jeugd de kans op vroege puberteit?
Onder de tien- en elfjarigen werd ongeveer 19 procent van de jongens en 21 procent van de meisjes geplaatst in de groep van de vroege puberteit. Jongens uit zeer achtergestelde gezinnen hadden een 4,2 keer hoger risico op vroege puberteit. Meisjes hadden ook een verhoogd risico vanwege dezelfde factoren, die ongeveer twee keer zo hoog waren als die van meisjes uit normale huishoudens, legt de auteur, professor Ying Sun uit.

Bevindingen uit de studie kunnen het leven van veel kinderen verbeteren
Onze bevindingen suggereren dat de puberteit een rol kan spelen bij het koppelen van vroege sociale achterstand aan gezondheidsproblemen in het leven, voegt de expert eraan toe. Als onderzoek dit verband kan verbeteren, kunnen we mogelijk nieuwe volksgezondheidsinitiatieven creëren die de gezondheid en het welzijn van alle kinderen voor de rest van hun leven kunnen verbeteren, voegen de artsen toe in een persbericht.

Evolutionaire redenen achter de vroegtijdige puberteit bij kansarme kinderen
De vroege puberteit kan om evolutionaire redenen verband houden met de kansarme kindertijd. Gezien de hardheid (bv. Economisch nadeel, zware fysieke omgeving, afwezigheid van een vader, enz.), Kan het waargenomen effect ertoe leiden dat kinderen eerder met het voortplantingsproces beginnen. Dit zorgt er waarschijnlijk voor dat hun genen worden doorgegeven aan de volgende generatie, zegt auteur Ying Sun.

Vroeggeboorte en obesitas kunnen ook het begin van de puberteit beïnvloeden
We begrijpen de triggers voor het adolescente proces nu veel beter, rapporteren de wetenschappers. Achtergestelde kindertijd leidt tot een vroege puberteit vanwege een aantal factoren (waaronder vroeggeboorte en overgewicht). Het is erg belangrijk om precies de effecten van de vroege puberteit op de gezondheid van kinderen en adolescenten te begrijpen, voegt auteur George Patton toe.

Effecten van vroege puberteit
Vroege volwassenheid kan leiden tot emotionele, sociale en gedragsproblemen bij meisjes tijdens de zogenaamde adolescentie (laatste deel van de adolescentie). Deze problemen zijn bijvoorbeeld depressieve stoornissen, middelenstoornissen, eetstoornissen en vroege seksualiteit, legt professor Patton uit.

Het begrijpen van factoren voor de rijping van de puberteit is erg belangrijk
Vroege puberteit draagt ​​ook bij aan het risico op het ontwikkelen van kanker in het voortplantingsstelsel en cardio-metabole ziekten op latere leeftijd. Gezien de recente tendens naar vroege rijping van adolescenten in veel landen, is een duidelijker begrip van factoren die de timing van adolescenten beïnvloeden erg belangrijk, voegt de auteur eraan toe. (net zo)

Auteur en broninformatie


Video: Dingen die MEISJES doen tijdens de puberteit (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Choncey

  Ik zal het weten, bedankt voor de informatie.

 2. Mungan

  Naar mijn mening heb je het mis. Ik stel voor om het te bespreken. E -mail me op PM, we praten.

 3. Macmurra

  Met pure humor.

 4. Willsn

  Sorry, dit past niet helemaal bij mij. Misschien zijn er meer mogelijkheden?

 5. Akim

  Geen grapje!

 6. Abarron

  Yes, logically correctly

 7. Konrad

  De keuze voor u moeilijkSchrijf een bericht