Nieuws

Regelmatige eiconsumptie versterkt de groei bij kinderen en voorkomt groeistoornissen

Regelmatige eiconsumptie versterkt de groei bij kinderen en voorkomt groeistoornissen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Artsen bestuderen de effecten van het eten van eieren bij jonge kinderen
Eieren zijn erg populair bij veel mensen omdat ze een zeer hoge voedingswaarde hebben en ook hoogwaardige eiwitten bevatten. Onderzoekers hebben nu ontdekt dat het eten van eieren bij jonge kinderen tot een aanzienlijk grotere groei leidt. Groeistoornissen worden ook verminderd met 47 procent.

Toen ze eieren onderzochten, ontdekte Brown School van de artsen van de Washington University in St. Louis dat het eten van eieren jonge kinderen beschermt tegen groeiachterstand en leidt tot meer groei. De artsen hebben een persbericht uitgebracht over de resultaten van hun onderzoek.

Eieren zijn betaalbaar en gemakkelijk toegankelijk
Het eten van eieren levert verschillende gezondheidsvoordelen op, vooral voor jonge kinderen. Eieren beschermen tegen groeistoornissen en leiden tot een aanzienlijk verbeterde groei. Het beste is: eieren zijn betaalbaar en eigenlijk voor iedereen gemakkelijk toegankelijk, zegt auteur Lora Iannotti. Door het eten van eieren worden groeistoornissen verminderd met ongeveer 47 procent. Dit effect was veel groter in vergelijking met de waarden uit eerdere studies, leggen de experts verder uit.

Eieren zijn op zichzelf veel gezonder dan hun reputatie al jaren doet vermoeden
Eieren zijn een zeer goede bron van voedingsstoffen voor groei en ontwikkeling bij jonge kinderen, zeggen de onderzoekers. Eieren bevatten veel hoogwaardige eiwitten, vitamines, mineralen en onverzadigde vetzuren, maar ook veel cholesterol. Over het algemeen zou je nog kunnen zeggen: eieren zijn veel gezonder dan hun reputatie al jaren doet vermoeden. Uit het nieuwe onderzoek is nu gebleken dat eieren het potentieel hebben om groeistoornissen bij kinderen wereldwijd te helpen verminderen.

Artsen onderzochten kinderen in Ecuador voor hun studie
Het onderzoeksteam heeft in 2015 een gerandomiseerde, gecontroleerde studie uitgevoerd in Ecuador. Daar kregen kinderen tussen zes en nieuwe maanden in totaal zes maanden lang één ei per dag. De kinderen in de controlegroep hadden in die tijd geen eieren, legt de auteur en professor Lora Iannotti uit.

Regelmatig eten van eieren leidt tot minder ondergewicht
Uit de studie bleek dat het eten van eieren de gemiddelde lengte en het gewicht van kinderen verhoogt. Er was ook een significant verminderde prevalentie van groeistoornissen, ongeveer 47 procent. Ondergewicht kwam ook veel minder vaak voor bij deze kinderen (waarschijnlijkheid verminderd met 74 procent).

De proefpersonen kregen meer eieren binnen, maar minder suiker
De kinderen in de behandelgroep vertoonden een hogere inname van eieren en bovendien een verminderde inname van met suiker gezoete voedingsmiddelen in vergelijking met de controlegroep, leggen de wetenschappers uit. 'We waren echt verbaasd over hoe effectief deze interventie was', zegt auteur Iannotti.

Eieren zijn in de meeste landen ook relatief gemakkelijk verkrijgbaar
Eieren bevatten veel voedingsstoffen, zijn van nature veilig verpakt en zijn zelfs in landen met weinig middelen gemakkelijker toegankelijk dan andere complementaire of speciaal verrijkte voedingsmiddelen, leggen de onderzoekers uit.

Eieren zijn een heilzame en aanbevolen voedingsbron voor kinderen in ontwikkelingslanden
Ons onderzoek volgde zorgvuldig allergische reacties op eieren, maar er werden geen incidenten waargenomen door verplegend personeel of gemeld tijdens wekelijkse huisbezoeken, zegt expert Iannotti. Eieren lijken een heilzame en aanbevolen voedingsbron te zijn voor kinderen in ontwikkelingslanden. (net zo)

Auteur en broninformatieVideo: # 11 Eieren en cholesterol (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Shakasa

  Ik ben het ermee eens, de nuttige informatie

 2. Zeke

  Pure waarheid!

 3. Tawnya

  Of de analogen bestaan?

 4. Sceotend

  Je maakt een fout. Laten we bespreken. E -mail me op PM, we zullen praten.

 5. Kazahn

  Of course, I apologize, but could you please describe in a little more detail.

 6. Gorlois

  Absoluut met u eens. Daarin zit ook iets voor mij, het lijkt me een uitstekende gedachte. Helemaal met je eens.

 7. Yankel

  Big to you thanks for the necessary information.Schrijf een bericht