Nieuws

Chimerisme: Er wordt gezegd dat de bekende molenaar twee vrouwen in één lichaam is


Singer publiceert foto's van zichzelf met twee verschillende huidskleuren op de romp
Het Amerikaanse model en zangeres Taylor Muhl is in zekere zin een medische sensatie. De 33-jarige vrouw is als het ware haar eigen tweelingbroer. Ze had het lichaam van haar tweelingzus al in haar baarmoeder opgenomen. Ze is een van de slechts ongeveer 100 mensen ter wereld die een zogenaamde chimere tweeling is.

In de Verenigde Staten werd bekend dat het model Taylor Muhl een chimerische tweeling is. Bij het bekijken van een foto op Facebook is dit bijzonder goed te zien omdat de jonge vrouw twee verschillende huidtinten heeft. Deze aandoening, ook bekend als chimerisme, wordt in de wereld als uiterst zeldzaam beschouwd.

Chimerisme werd gevonden bij de jonge vrouw in 2009
De zangeres werd zich pas bewust van haar bijzondere toestand na het bekijken van een documentaire over chimerisme op televisie. Taylor Muhl werd officieel gediagnosticeerd met de aandoening na een bezoek aan een arts in 2009. Dit was een week na het bekijken van de documentaire op televisie, schrijft de zangeres op Facebook.

Chimera's bestaan ​​uit twee of meer genetisch verschillende cellijnen
Chimerisme is een zeer zeldzame aandoening waar de meeste mensen waarschijnlijk nog nooit van hebben gehoord. Chimerisme is een individu dat bestaat uit twee of meer genetisch verschillende cellijnen, die op hun beurt afkomstig zijn van verschillende zygoten. Taylor Muhl is een organisme dat een enkel individu vormt, maar bestaat uit verschillende cellen en weefsels.

Dit geval van chimerisme is bijzonder zeldzaam
De conditie is duidelijk zichtbaar op een foto die Muhl op Facebook heeft gepubliceerd. Je romp heeft twee verschillende huidskleuren. Aan de ene kant heeft de jonge vrouw haar eigen huidskleur, aan de andere kant wordt de pigmentatie van haar voormalige tweeling getoond. Dit maakt haar geval bijzonder zeldzaam omdat de meeste mensen met chimerisme geen externe symptomen vertonen.

Het slachtoffer heeft twee immuunsystemen en twee bloedstromen
Over het algemeen is alles aan de linkerkant van haar lichaam iets groter. De jonge vrouw heeft ook twee immuunsystemen en twee bloedstromen. De verschillende immuunsystemen leiden tot gezondheidsproblemen. Slechts één kant van uw lichaam vertoont bijvoorbeeld allergische reacties op metaal. De zanger loopt ook bijzonder risico tijdens het griepseizoen. De jonge vrouw wordt hier vooral getroffen door de griep omdat het DNA van de tweelingzus het immuunsysteem verzwakt. Dit verklaart hun gevoeligheid voor allergieën en immuunziekten.

Er zijn slechts ongeveer 100 gedocumenteerde gevallen van chimerisme
Het model besloot haar zeldzame toestand openbaar te maken. Dus wilde ze laten zien waarom ze zo uniek is en andere mensen met chimerisme aanmoedigen om hetzelfde te doen. In totaal zijn er slechts 100 gedocumenteerde gevallen van chimerisme in de wereld.

Mensen met chimerisme moeten zichzelf onvoorwaardelijk accepteren
Wanneer je in de entertainmentindustrie werkt, sta je onder de overweldigende druk om zo perfect mogelijk te zijn. 'Als ik mijn eigen imperfectie openbaar maak, kan dat andere mensen motiveren om dat te doen. Hopelijk stelt dit deze mensen in staat zichzelf onvoorwaardelijk te accepteren en zichzelf mooi te vinden, net zoals ze zijn gemaakt ”, legt de zangeres op Facebook uit. (net zo)

Auteur en broninformatieVideo: Helene, Jan en Jan: al tweeënhalf jaar dolgelukkig als trio - RTL LATE NIGHT (Januari- 2022).