Nieuws

Dieet: aardbeien en sla groeien ook aan de muur

Dieet: aardbeien en sla groeien ook aan de muur


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Salade, bonen en aardbeien kunnen niet alleen in de tuin groeien, maar ook aan de muur van het huis. Het Beierse Staatsinstituut voor wijnbouw en tuinbouw (LWG) is eind mei gestart met het proefproject "Groentegevel" in de gemeente Veitshöchheim. Het doel is om de mogelijkheden van groendaken en gevels voor tuinieren in de stad te onderzoeken. Logisch, want in veel grote steden breidt de leefruimte uit en wordt groen steeds minder.

De wetenschappers testen nu de geschiktheid van vier verschillende systemen voor een periode van twee jaar, die al succesvol zijn toegepast in het groen maken van gevels met vaste planten en sierplanten. De planten worden geleverd met een substraat of een voedingsoplossing.

In een testgebied van 6 vierkante meter per systeem hebben de wetenschappers in totaal 392 sla en 196 aardbeiplanten aan de muur gehangen. Bushbonen werden ook 196 keer gezaaid. Deze gewassen hebben vergelijkbare behoeften aan bemesting en irrigatie. De gevel is beschermd tegen de wind en heeft een zuidwestelijke oriëntatie voor een ideale blootstelling aan de zon. Naast natuurlijke irrigatie door regen worden de planten via een circulerend circuit continu voorzien van water en voedingsstoffen zoals stikstof, kalium, fosfor en magnesium. In het verdere verloop van het experiment controleren de wetenschappers regelmatig de vitaliteit en opbrengst van de planten.

Eind juli staat de slaoogst gepland, eind augustus zijn de bonen rijp. Er is ook de vraag of de aardbeien aan de muur goed kunnen overwinteren. Uit de evaluatie moet blijken welk systeem het beste door de culturen wordt geaccepteerd. De inspanning zoals installatie, onderhoud en geschiktheid voor praktisch gebruik worden ook meegenomen in de totaalbeoordeling. Vanaf oktober is een nieuwe beplanting gepland zodat de muur in het voorjaar van 2018 tot leven komt. Heike Kreutz, respectievelijk

Auteur en broninformatie


Video: TM18#12: Sla verspenen en een overzicht van de plantjes (Juni- 2022).


Opmerkingen:

  1. Dobar

    Ik ben het eens met alles hierboven.

  2. Rheged

    Dit onderwerp is gewoon geweldig :), ik vind het leuk)))Schrijf een bericht