Nieuws

Hier komt de ziel tot rust: waar mensen het beste kunnen ontspannen

Hier komt de ziel tot rust: waar mensen het beste kunnen ontspannen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Ontspanning en rust: dit is de beste plek voor mensen om te ontspannen
Door toenemende werkdruk en stress worden veel mensen ziek. Sommige mensen vinden het nog steeds moeilijk om los te laten en te ontspannen. Als je gestrest bent, kan het helpen als je de juiste omgeving kiest voor je ontspanning. Een expert weet welke plek een bijzonder ontspannend effect heeft.

Iedereen heeft ontspanning en rust nodig
Stress en werkdruk brengen de gezondheid in gevaar. Ontspanning en rust zijn belangrijk voor mensen. Iedereen heeft zijn eigen favoriete plekken waar ze graag zijn en waar ze kunnen uitzetten. Onderzoekers hebben echter in wetenschappelijke studies ontdekt dat er een plek is die een bijzonder ontspannend effect heeft.

Invloed van natuur op mensen
Waar kun je het beste ontspannen? Sommige mensen zouden zeggen dat dit zeker het geval is bij de zee, anderen vertrouwen op de bergen. En sommigen gaan liever op stedentrip.

Milieugezondheidspsycholoog Renate Cervinka legt in een bericht van persbureau dpa uit wat bepalend is voor de recreatieve waarde van een omgeving: het aandeel van de natuur.

De expert doet al tientallen jaren onderzoek aan de Medische Universiteit van Wenen naar de invloed van natuur op mensen.

Positieve effecten op de psyche
Studies hebben aangetoond dat water - zee, rivieren, beken - en veel groen, zoals in het bos, een positief effect hebben op de psyche.

'In het bos speelt het zeker een rol dat we volledig ingebed zijn in de natuurlijke omgeving', zegt Cervinka, aldus dpa.

Volgens de deskundige komt de geest snel tot rust in de natuur. Het is nu goed te bewijzen dat een paar minuten in de natuur een positief effect hebben op de eigen gemoedstoestand en het gevoel van eigenwaarde.

'Fysieke reacties komen iets later', legt de gezondheidspsycholoog uit. Maar na een tijdje dalen ook de pols en bloeddruk merkbaar.

De huistuin groener maken
Niet alleen in de natuur, het moet ook lekker groen zijn in de tuin.

Een onderzoeksgroep onder leiding van Renate Cervinka ontdekte in een onderzoek dat het recreatieve effect in de moestuin afhangt van het aantal planten dat er is in relatie tot andere elementen zoals patio's of meubels.

De expert zei in een bericht: "Uit ons onderzoek bleek dat hoe meer natuurlijke elementen in de tuin, hoe hoger de herstelfactor".

De belangrijkste factor voor ontspanning is de persoonlijke relatie met de tuin. Als je hier vreugde ervaart en tevreden bent met je tuin en het waardeert, ervaar dan resonantie en kan ontspannen en goed herstellen.

"De boodschap is dat je je tuin dicht bij de natuur moet inrichten en vooral dat je ervan moet genieten".

Integreer ontspanning in het dagelijks leven
Ontspanning moet over het algemeen een integraal onderdeel zijn van het dagelijks leven - ook op het werk.

Volgens experts is het onder meer belangrijk om de vrije tijd doelgericht in evenwicht te brengen om werk en vrije tijd in evenwicht te brengen.

Opties voor stressvermindering omvatten ontspanningstechnieken zoals yoga of progressieve spierontspanning. Deze kunnen vaak ook in het dagelijkse werk worden geïntegreerd - bijvoorbeeld tijdens pauzes.

U kunt ook ontspannen met een eenvoudige mindfulnesstraining in het dagelijks leven. (advertentie)

Auteur en broninformatieVideo: Diepe ontspanningsmeditatie om tot rust te komen en spanning los te laten (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Abdul-Majid

  Ik geloof dat je het mis had. Ik kan het bewijzen. Schrijf me in PM, het praat met je.

 2. Goltimi

  Ik denk dat je niet gelijk hebt. Voer in dat we bespreken. Schrijf me in PM, we zullen het afhandelen.

 3. Trent

  Herformuleer alstublieft

 4. Griffin

  I am assured, what is it - a false way.

 5. Deven

  Hier zit iets in. Heel erg bedankt voor de informatie. Ik ben blij.

 6. Benjy

  Er zit iets in. Nu is alles duidelijk, bedankt voor de uitleg.Schrijf een bericht